Ökomegoldások dugulás ellen

Nincs is rosszabb érzés annál, mikor láthatóvá válik, hogy a mosogatóból nem folyik le a víz, még rosszabb, ha ugyanez a vécében történik. Nem feltétlenül kell erős vegyszerekkel kezelni a problémát, kisebb fennakadás esetén az olyan házi megoldások is segítenek, melyek nem károsítják az egészségedet, a környezetet, és a pénztárcádat is kímélik. Az egyik megoldás a szódabikarbóna és ecet kombinációja.

Kisebb dugulások ellen felveszi a harcot, ráadásul a vezetékrendszert is tisztítja. Erősebb dugulás esetén a bórax kínálja a megoldást. A bórax forró vízzel együtt garantáltan segít a dugulás elhárításában, anélkül, hogy a környezetet károsítanád. A bóraxot ecettel együtt ne használd! A ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvendő mosószóda, szintén forró vízzel együtt hathatós segítséget nyújt akár a vécé dugulásának feloldására. Először pumpáld, majd 2-3 evőkanál mosószódát két liter forró vízben feloldva beleöntöd a vécécsészébe, hagyd hatni 2-3 órát, majd öblítsd le.

Bármelyik ökomódszert próbálod ki, addig ismételt a folyamatot, míg a dugulás el nem múlik. Később se felejtsd el: tartsd tisztán a lefolyót! Ezek a módszerek bármikor használhatók, ne várd meg a bajt, előzd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharitas.blog.hu/api/trackback/id/tr958195532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása