Lefolyótisztító készítése otthon

Egyre többen részesítik előnyben a természetes tisztítószereket és nincs ez másként a lefolyótisztítók esetében sem. Az ún. zöld készítményeket csak speciális üzletekben lehet megvásárolni, gyakran borsos áron, de otthon, saját kezűleg is készíthetünk olyan tisztítószert, amivel megszüntethetjük a dugulásokat. A szódabikarbóna a leggyakrabban használt lefolyótisztító. 1 bögrényit keverjünk össze ugyanennyi ecettel és öntsük a lefolyóba. Mikor már nem habzik, öblítsük le meleg vízzel.

Ezzel felszámolhatjuk a szappanlerakódások, hajcsomók okozta dugulásokat, de megelőzéshez, a csövek karbantartásához is ideális. 1 bögre só, 1 bögre bórax és 1 ecet keverékével is próbálkozhatunk, szintén forró vízzel végezzünk öblítést. A forró víz önmagában is megállja a helyét, hatékony a zsíros dugulások ellen. A mellkas magasságából öntsük bőven a lefolyóba, hogy erejét a magasabb nyomással is fokozzuk. A lefolyók tisztán tartásához bevethetjük a citromot is.

Hasonlóan hat, mint az ecet, ám az illata kellemesebb. Szódabikarbónával együtt öntsük a lefolyóba, hagyjuk állni néhány percig, majd forró vízzel öblítsük át. Kellemes illat marad utána és a baktériumokat is elpusztítja.

>>> Duguláselhárítás otthon és házilag, praktikák és tippek otthonra.

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharitas.blog.hu/api/trackback/id/tr856407175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása