A kád duguláselhárítása házilag

Zuhanyzás vagy fürdés után arra lett figyelmes, hogy a fürdővíz nem folyt le a kádban? Ennek oka valószínűleg az, hogy a szappanmaradékok, a hajszálak, a köröm- vagy bőrdarabkák, illetve a vízkő eldugította a lefolyót. Ennek megelőzésére használjon szűrőt, illetve, ha hajat mos vagy körmöt vág, utána feltétlenül távolítsa el a szennyeződéseket a kádból, a szűrőből vagy az az alatti területből (ha egy kisebb darabka átjutott a lyukakon).

Ha viszont már megtörtént a baj, azaz a lefolyó eldugult, először próbálja meg bolti tisztítószerekkel vagy házi „csodaszerekkel” (sóval, ecettel, szódabikarbónával) elhárítani a dugulást. Öntsön a fenti szerekből a lefolyóba, várja ki a hatóidőt, majd öblítse át a csövet forró, majd hideg vízzel. Ha ez nem jár eredménnyel, semmiképp se kezdje el szétszerelni a csöveket, inkább hívjon szakembert.

A legjobb tippek és tanácsok egy csokorba gyűjtve itt:   Tippek és tanácsok

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharitas.blog.hu/api/trackback/id/tr315772356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása