Hogyan tisztítsuk meg a kád lefolyóját?

Amikor a víz nem folyik le kellő gyorsasággal, a kád használata sem olyan komfortos, mint amilyennek lennie kéne. A dugulás első jele a szivárgás, aminek sokan nem tulajdonítanak jelentőséget, pedig ha még ekkor tisztítjuk meg a lefolyót, sok problémától kímélhetjük meg magunkat.

Ha kellő rendszerességgel karbantartjuk a lefolyócsöveket, nagyobb dugulás biztosan nem alakulhat ki, a kisebb mértékű elzáródásokkal pedig akár házilag is megbirkózhatunk. Havonta egyszer érdemes lefolyótisztítót használni vagy, ha az erős vegyszereket kerülni szeretnénk, forró vízzel és kevés mosogatószerrel átöblíteni a csöveket.

A kád lefolyójában fennakadt hajcsomók egy részét kézzel is el tudjuk távolítani, de használhatunk egy vékony drótot is, melynek végét kampóhoz hasonlóan meghajlítjuk.

Még alaposabb tisztítást végezhetünk, ha lecsavarozzuk a lefolyó fedelét és a drótra tekert ronggyal körbetisztítjuk a csövet, ameddig elérjük. Vigyázzunk, nehogy a rongy belecsússzon a lefolyóba! A kád duguláselhárításához forró vizet, ecetet és szódabikarbónát is használhatunk. Makacs dugulásoknál elsősorban a lefolyótisztító, illetve spirál hatékonyságában bízhatunk.

Fürdőkád és kézmosó duguláselhárítás Pest megyében és Budapest kerületeiben

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharitas.blog.hu/api/trackback/id/tr996297927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása