Duguláselhárítás wc pumpával

A konyhában és a fürdőben egyaránt rengeteg kellemetlenséget tud okozni, ha vizes alkalmatosságainkat nem tudjuk rendeltetésszerűen, komfortosan használni. Első gondolatunk lehet a szerelő vagy egy drága lefolyó tisztítószer. Pedig, ha van otthon wc pumpánk, akár percek alatt, plusz költségek nélkül is elháríthatjuk a problémát.

A wc pumpával kapcsolatban egyetlen lényeges dolgot kell tudnunk, az pedig a használatának a helyes módja. A legfontosabb, hogy akár a kádban, akár a mosogatónál vagy a wc-ben használjuk, legalább a pumpa gumiharangjának felét el kell, hogy lepje a víz. Sok esetben a dugulásoknál már eleve nem folyik le a víz, de ha mégsem ez történne, töltsük utána a kellő mennyiséget.

A WC. pumpa működése, kizárólag a vákuumon alapszik, illetve hatékonysága azon múlik, hogy mennyiben sikerül vákuumot képeznünk a lefolyó felett. Miután a gumiharang felét ellepte a víz, illesszük a pumpát függőlegesen a lefolyóhoz és nyomjuk le teljesen, majd húzzuk vissza.

Ezt a mozdulatot ismételjük meg néhányszor, mert amennyiben nem súlyos dugulásról van szó, lassacskán a víznek el kell kezdenie lefelé szivárogni a lefolyóban, amint a vákuum elmozdítja a lerakódást a csövekből.

Amennyiben nem jártak sikerrel az otthoni próbálkozásain, forduljunk bizalommal helyi duguláselhárító szakemberhez. A budapesti duguláselhárítás árakkal kapcsolatban itt tájékozódhat:

Csatorna tisztítás és dugulás elhárítás árak Budapest

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulaselharitas.blog.hu/api/trackback/id/tr966471581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása